Wie ben ik

Wie ben ik?

Mijn naam is Diana Vossen, ik woon in Someren, Noord-Brabant.
In het dagelijks leven ben ik apothekersassistente.

Vanuit mijn grote liefde voor de natuur ben ik een opleiding gaan volgen voor herborist bij kruidencentrum de Sprenk in de Mortel.
Misschien vraagt u zich af; Apothekersassistente en herborist: Wat een vreemde combinatie. Ik denk het niet.

Immers de grondslag van onze hedendaagse geneeskunde zijn planten. Aspirine komt oorspronkelijk uit de wilgenbast, tijmsiroop gebruiken we hedendaags nog steeds.

Ik merk, ook tijdens mijn werk, dat men op zoek is naar andere zorg naast de reguliere zorg. De complementaire zorg vindt steeds meer zijn plekje binnen de zorg.
Dat was voor mij een reden om de opleiding te gaan volgen voor deskundige in de aromazorg in de zorg.
Deze opleiding heb ik gevolgd bij De Levensboom in Wernhout.

Masseur

 


Herborist

Een Herborist is een kruidenkundige met een veelzijdige kennis over de gezondheidsbevorderende planten. Het eigen maken van de kennis van planten is dan ook een groot onderdeel van het beroep. Deze kennis kan op allerlei manieren worden toegepast. Bijvoorbeeld  ‘Welke planten kun je verwerken tot een crème of zalf’? of ‘Welke eigenschappen van planten verwerk je in een shampoo of badproduct’. Maar ook; ‘Hoe maak je een lekkere thee, siroop of gelei’. Het brede scala aan toepassingen zorgt ervoor dat de Herborist veel verschillende kennis in zijn rugzak heeft.

Natuurvoedingsconsulent

Natuurvoeding, ook oervoeding genoemd.
Het is terug naar de natuur, voeding uit grootmoedertijd, verpakt in het mogelijke van deze tijd.
Als consulent ga ik met u kijken naar uw voedingspatroon; goed voor jong en oud, maar ook zeker voor mensen met klachten en ziekten.

‘Een snufje van dit en een snufje van dat’

Kruiden worden tegenwoordig vooral gebruikt om gerechten smakelijker te maken. Al weet iedereen dat je met kruiden nog veel meer kunt doen. Vroeger was het zelfs heel vanzelfsprekend dat kruiden gebruikt werden in de geneeswijze en voor cosmetische toepassing. Een aantal van die hulpmiddeltjes passen we ook nu nog toe in het dagelijks leven. Zo weten de meeste mensen wel dat kamille zuiverend en lavendel ontspannend werkt. En wie geen vieze adem wil hebben na het eten van knoflook doet er goed aan om te kauwen op een bosje peterselie. Het is maar een weet!

Voor meer informatie over kruiden zie ‘De Kruidenmand’