Zorgmassage Dementie

Aangeraakt worden heeft voor de meeste oudere/dementerende mens een rustgevende werking.
Op allerlei manieren zijn aanrakingen mogelijk. Een hand op de schouder, handen aanraken, een aai over de rug. Of door een massage.
Aanraken door het masseren van de rug, hoofd, handen of voeten.

Masseren heeft een heilzame werking. De massage wordt op een rustige en respectvolle manier uitgevoerd. De mensen voelen en zien letterlijk dat er aandacht voor ze is.
De intonatie in de stem veranderd, de gezichtsuitdrukking wordt zachter, in sommige gevallen worden  mensen die  doorgaans druk zijn, worden rustig.

Massage geeft vertrouwen, innerlijke rust en troost waardoor er weer verbinding ontstaat met de ander, het geeft ontspanning wat een gevoel van welbevinden teweeg brengt.
Verdriet en sterke emoties als boosheid verzachten zichtbaar, de oudere wordt rustiger en maakt oogcontact met een meer heldere “open” blik.
De ademhaling gaat gelijkmatiger, het gezicht straalt. Door de innerlijke rust worden ongemakken draaglijker en ontstaat er een gevoel van tevredenheid.

Deze zorgmassage bij dementie is ook in de allerlaatste levensfase zeer geschikt. De zachte massage en aanrakingen helpen om te ontspannen om zonder angst en met vertrouwen afscheid te nemen.

Zorgmassage bij dementie vindt plaats op locatie en kan daardoor overal gegeven worden, thuis, tijdens het verblijf in het ziekenhuis, verzorgings- tehuis e.d.


Praktische informatie:

Locatie: bij de client thuis, woonzorgcentrum, verzorgings-/en verpleeghuis of revalidatiecentra
Duur: 25 minuten
Wanneer: in overleg te boeken
Kosten: 22,50 euro* per keer

(in overleg is een totale massage van 50 minuten voor 40,– euro* per keer mogelijk)